Hyppää sisältöön

Varhaiskasvatuksessa huomioidaan ruoan kestävyyskysymykset

Eteneminen

Aikataulussa
  • Ei aloitettu
  • Suunnittelu
  • Toteutus
  • Jatkuva

Kuvaus

Varhaiskasvatuksessa vähennetään ruokahävikin määrää. Ruokahävikkiä vähennetään tilaamalla ruokatilaukset käyttöodotusten ja aikataulullisten mitoitusten mukaan. Ateriapalveluiden tuottaja seuraa syntyneen hävikin määrää.

Ruokahankinnoissa huomioidaan ympäristökriteerit. Kriteerejä kehitetään tulevina vuosina.

Lisäksi ruokakasvatus huomioidaan osana kestävyysajattelua: Kasvattajat opastavat lapsia oikean ruokamäärän ottamiseen.

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

  • Matti Putkonen
    Varhaiskasvatuksen suunnittelija
    Hämeenlinnan kaupunki
  • Katri Aronen
    Varhaiskasvatuksen suunnittelija
    Hämeenlinnan kaupunki
Tietoja päivitetty 27.02.2024

Miten tämä toimenpide vaikuttaa tavoitteeseen?