Hyppää sisältöön

Kestävän kasvun Häme 2022 - 2025, maakuntaohjelma

Eteneminen

 • Ei aloitettu
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Aikataulussa

Kuvaus

Kestävän kasvun Häme - maakuntaohjelma on kantahämäläisten toimijoiden yhteinen strateginen ohjelma-asiakirja, jonka avulla ohjataan maakunnan kehittämistä ja hankerahoituksen kohdentamista. Maakuntaohjelma on alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista annetun lain mukainen määräaikainen ohjelma-asiakirja, joka laaditaan valtuustokausittain. Hämeen maakuntavaltuusto hyväksyi Kestävän kasvun Häme 2022-2025 -maakuntaohjelman kokouksessaan 29.11.2021.

Maakuntaohjelma sisältää maakuntamme mahdollisuuksiin ja tarpeisiin, kulttuuriin ja muihin erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet. Maakuntaohjelma pitää sisällään myös älykkään erikoistumisen strategian. Se on talouden muutosprosessi, jossa tehdään ankaria valintoja maakunnan omiin vahvuuksiin perustuen. Niukkoja resursseja keskitetään harvempiin ja vaikuttavampiin hankkeisiin.

Maakuntaohjelmatyön yhteydessä määritettiin myös Hämeen maakunnalliset ilmastotavoitteet. Ilmastotavoitteet ja vähähiilisyys ovatkin nousseet maakuntaohjelman sisällön keskiöön.

Kestävän kasvun Häme -tulevaisuustyössä luodattiin maakunnan pitkän tähtäyksen näkymää jopa vuoteen 2050 saakka. Tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan johdolla hahmoteltiin vaihtoehtoisten skenaarioiden kautta Hämeen toivottuja tulevaisuuksia.

Haluamme Hämeessä tehdä niitä asioita, jotka ovat hyviä ja oikeita, joissa olemme vahvoja tai voimme tulla sellaisiksi, ja jotka ovat toteutettavissa ja rahoitettavissa.

Virallinen kuvaus

Kestävän kasvun Häme 2022 - 2025 Maakuntaohjelma

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Marko Mälly

  Marko Mälly

  Maakunnan kehittämispäälliikkö

  Hämeen liitto

Tietoja päivitetty 01.04.2022