Hyppää sisältöön

Eteneminen

 • Ei aloitettu
 • Suunnittelu
 • Toteutus
 • Valmis
Aikataulussa

Tarkennus: Seurakunnalle voidaan myöntää Reilun kaupan seurakunnan arvonimi, kun arvonimeen vaaditut kriteerit täyttyvät. Seurakunta käyttää Reilun kaupan kahvia ja teetä kaikissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Seurakunta käyttää säännöllisesti myös joitakin muita Reilun kaupan tuotteita, kuten kaakaota, suklaata, jalkapalloja, ruusuja jne. Tuotteet voivat vaihdella saatavuuden ja sesongin mukaan. Seurakunta osallistuu valtakunnallisiin Reilun kaupan kampanjaviikkoihin. Seurakunta tiedottaa aktiivisesti Reilusta kaupasta ja ottaa Reilun kaupan huomioon eri työmuodoissa, kuten diakoniassa, lapsi- ja nuorisotyössä ja rippikoulujen oppitunneilla. Viestintää on myös se, että seurakuntalaisille kerrotaan ruokailun tai kahvittelun yhteydessä, että tarjolla on Reilun kaupan tuotteita. Seurakunta raportoi vuosittain käyttäneensä Reilun kaupan kahvia ja teetä sekä osallistuneensa kampanjoihin. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on lähtenyt tavoittelemaan Kirkon ympäristödiplomia tammikuussa 2022. Reilun kaupan tuotteita otetaan käyttöön pikkuhiljaa. Nuorisotyö sekä lähetys- ja aikuistyö on käyttänyt tarjoiluissaan Reilun kaupan tuotteita jo aikaisemmin. Reilun kaupan tuotteet tulevat olemaan lähitulevaisuudessa tarjolla mm. Reskan Kulman olohuoneessa.

Kuvaus

Reilun kaupan seurakunnassa yhteisvastuu näkyy jokapäiväisissä teoissa. Suosimalla Reilun kaupan tuotteita seurakunta mahdollistaa köyhien maiden pienviljelijöille paremman toimeentulon sekä mahdollisuuden päättää omasta elämästään.

Reilu kauppa vaikuttaa yli 7 miljoonan viljelijän, työntekijän ja heidän perheensä elämään 59 kehittyvässä maassa. Uskonnolliset yhdyskunnat ovat Reilun kaupan tärkeitä tukijoita, ja yhä useammat sitoutuvat käyttämään Reilun kaupan tuotteita, kuten teetä ja kahvia.

Reilun kaupan seurakunnassa yhteisvastuu näkyy jokapäiväisissä teoissa. Suosimalla Reilun kaupan tuotteita seurakunta mahdollistaa köyhien maiden pienviljelijöille paremman toimeentulon sekä mahdollisuuden päättää omasta elämästään.

Reilun kaupan tuotteiden käyttäminen on vastuullinen teko myös ympäristön kannalta. Suomen evankelis-luterilainen kirkon Hiilineutraali kirkko 2030 –strategian suosituksena on, että kaikilla seurakunnilla on Kirkon ympäristödiplomi vuoteen 2025 mennessä. Ympäristövastuun lisäksi Kirkon ympäristödiplomissa on huomioitu sosiaalisen vastuun piiriin kuuluvia asioita, kuten Reilu kauppa. Reilun kaupan seurakunnan arvonimestä, tuotteiden käytöstä ja Reilun kaupan viikkoon osallistumisesta saa pisteitä kirkon ympäristödiplomia varten.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on sitoutunut suorittamaan Kirkon ympäristödiplomin. Tämän kautta seurakunta sitoutuu käyttämään Reilun kaupan kahvia, teetä ja muita tarvikkeita tarjoiluissaan.

Virallinen kuvaus

Reilun kaupan seurakunta

Lue lisää

Yhteenveto ja yhteystiedot

Aikajänne

Jatkuva

Vastuuorganisaatiot

  Yhteyshenkilöt

 • Pääyhteyshenkilö Paula Harju

  Paula Harju

  Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Tietoja päivitetty 16.03.2022