Kuvaus
Ruokahävikin määrää seurataan päivittäin. Toimenpiteitä toteutetaan jatkuvasti, esimerkiksi tilausmäärien muokkaaminen menekin mukaan, ruokalistamuutokset, ruuan valmistuksen jaksottaminen. Lukiolla on hävikkiruuan myyntiä.
Ruokahävikin määrää seurataan päivittäin. Toimenpiteitä toteutetaan jatkuvasti, esimerkiksi tilausmäärien muokkaaminen menekin mukaan, ruokalistamuutokset, ruuan valmistuksen jaksottaminen. Lukiolla on hävikkiruuan myyntiä.
Varuke-hankkeessa pohditaan keinoja ammattikeittiöiden vastuullisuus-, ympäristö- ja hiilijalanjälkihaasteiden ratkaisemiseksi. Kehitysohjelma on osa kansallista ilmastoruokaohjelmaa ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.
Lisätietoja: https://www.ruokatieto.fi/ruokafakta/vastuulliset-ruokapalvelut-kehitysohjelma-varuke